ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

5o Συμπόσιο Δελφών – 13-18 Ιουλίου 2009
5o Συμπόσιο Δελφών – 13-18 Ιουλίου 2009 5o Συμπόσιο Δελφών – 13-18 Ιουλίου 2009

Δελφοί 13-18 Ιουλίου 2009

Κατά την διάρκεια των τελετών του «Δελφικού Ιδεώδους» εις τους Δελφούς 13-18 Ιουλίου 2009 που διοργανώθηκαν από το Εθνικό ΚαποδιστριακόΠανεπιστήμιο Αθηνών και τον Δήμο των Δελφών ομίλησαν ο Κοσμήτορ παρά τω Μεγ:. Διδασκάλω Η.Κ., με θέμα «Βιοηθική και Περιβάλλον», ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Χρήστος Μανέας με θέμα «Φύσις και Ηθική»  και ο Μέγας Διδ:. της Μεγάλης Στοάς της ΕλλάδοςΝικόλαος Βουργίδης με θέμα «Παιδεία και Πολιτισμός».

Επίσης, απενεμήθη το βραβείο «Σοφίης» εις τον αδ:. Χρήστο Μανέα το οποίο το Πανεπιστήμιο απονέμει «σε προσωπικότητες, οι οποίες με τις πράξεις τους υπηρετούν τις ίδιες Αξίες Ελληνισμού – Ανθρωπισμού»

Τέλος, απενεμήθη το βραβείο «Ευποιϊης» εις τον Μεγάλο Διδάσκαλο της Μ::τ.τ. Ε:. Νικόλαο Βουργίδη το οποίο απονέμεται «σε προσωπικότητες του διεθνούς στερεώματος, που με το φιλανθρωπικό έργο τους ευεργετούν την ανθρώπινη κοινότητα, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια για την επιβίωσή της»

Η αναγνώριση και η βράβευση αυτή από το ανώτατο Πνευματικό Ιδρυμα της Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, του «Έργου Ευποιϊας», που επιτελείται από το Τεκτονικό Ιδρυμα και τους Ελληνες Τέκτονες της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, αποτελεί για όλους μας μεγάλη τιμή και εδημιούργησε στο παριστάμενο κοινό άριστες εντυπώσεις, ιδία όταν η τοιαύτη βράβευση εγένετο εις το Δελφικό, Ιστορικό και Μυσταγωγικό περιβάλλον του Αρχαίου Θεάτρου, υπό την επιβλητική μουσική του διεθνώς αναγνωρισμένου έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, η παρουσίαση δε του προγράμματος και των βραβευθέντων εγένετο από τον ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό, υπό τους ήχους πολυμελούς χορωδίας της ΕΡΤ, παρουσία προσωπικοτήτων από όλον τον κόσμο.