ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Thomas Dundas
Όπως έχει καταγραφεί εδώ και αρκετά χρόνια στην ελλιπή ελληνική τεκτονική βιβλιογραφία, ο πρώτος Μεγάλος Διδάσκαλος της Γαληνοτάτης Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος εν Ανατολή Κερκύρας, που ίδρυσε στις αρχές του 19ου αιώνα ο Διονύσιος Ρώµας, υπήρξε ο πρώτος Μεγάλος Διδάσκαλος της Ηνωµένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας, Δούκας του Sussex Augustus Frederick.
Ο Τέκτων Ευάγγελος Παπανούτσος (1900 - 1982)
Βαριά η ευθύνη που αναλαμβάνει κανείς να μιλήσει για πνευματικούς ανθρώπους, που οι αγωνίες και έργα τους σε πάθος, δύναμη και στοχασμό, ξεπερνούν το κοινά μέτρα. Συχνά την πνευματική ζωή του τόπου μας την σημάδεψαν φωτισμένοι άνθρωποι, που το πολύμαχο και πολυδιάστατο έργο τους, ανέλαβαν ή θα αναλάβουν να κρίνουν οι ειδικοί μελετητές.
Πρίγκιψ Ανδρέας των Ελλήνων
Ο πρίγκιπας και κρατ.·. αδ.·. Ανδρέας γεννήθηκε στην Αθήνα, τέταρτος γιός του βασιλέα Γεωργίου Α’ και της βασίλισσας Όλγας. Το 1901 αποφοίτησε από την Σχολή Ευελπίδων, αφού συµπλήρωσε την εκπαίδευσή του από καθηγητές Πανεπιστηµίου.
Στοά La Beneficenza
Τεκµηριωµένα πλέον µπορούµε να ισχυρισθούµε ότι η απαρχή του Επτανησιακού Τεκτονισµού και κατ’ επέκταση του ελληνικού, σχετίζεται άµεσα µ’ αυτόν της Ιταλίας. Και δεν θα µπορούσε να συµβαίνει κάτι διαφορετικό λόγω του ότι οι Ιόνιοι Νήσοι κατά τη χρονική περίοδο 1386-1797 υπάγονταν στη Γαληνότατη Δηµοκρατία της Βενετίας.
Οικοδοµώντας την Ελληνική εθνεγερσία
Αρχίζω με την άποψη της άλλης πλευράς, αυτήν του Τούρκου ιστορικού Αχμέτ Δζεβδέτ, του διορισθέντος από τον σουλτάνο το 1855 ως επισήμου ιστοριογράφου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας: ...
Ο κερκυραϊκός Tεκτονισμός της Αλεξάνδρειας
Στοά Υψηλάντης Αθηνών
Η ίδρυση της Στ. Υψηλάντης έγινε το Δεκέμβριο του 1907, αφού προηγουμένως είχαν απορριφθεί δύο άλλες αιτήσεις, μια και ουσιαστικά επρόκειτο για διάσπαση της Στ. Ρήγας Φεραίος. Οι λόγοι διαφωνίας ήσαν ξεκάθαρα πατριωτικοί και αφορούσαν στην άμεση εμπλοκή της Στοάς στο Μακεδονικό Αγώνα.