ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

29/03/2017
Τεκτονικές Κοινωνικές Παρεμβάσεις 2015

Χαιρετισμός του Προέδρου του Τεκτονικού Ιδρύματος Γεωργίου Βασιλογεώργη

Περισσότερα

16/05/2016
Το Μέλλον του Ελευθεροτεκτονισμού

Μία μελέτη του Κέντρου Ερευνών Κοινωνικών Θεμάτων

Περισσότερα

13/04/2016
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Το Τεκτονικό Ίδρυμα Ελλάδος συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου που έχει θέσει υπό την αιγίδα του ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Περισσότερα

13/04/2016
Elias Ashmole - Ο πρώτος “αποδεδεγµένος” τέκτων

Ο Elias Ashmole γεννήθηκε στο Lichfield (Λίχφιλντ) στις 23 Μαΐου του 1617. Ήταν μοναχογιός ενός σαγματοποιού του Simon Ashmole. Ο παππούς του Thomas Ashmole, επίσης σαγματοποιός έπαιξε σημαντικό ρόλο στα κοινά της πόλεως του Lichfield και του άρεσε ο αριτοκρατικός τρόπος ζωής.

Περισσότερα

13/04/2016
Μυστικές Εταιρείες στα χρόνια της εθνεγερσίας

Η ανέκδοτη έως τώρα εµπιστευτική αναφορά του γενικού προξένου του Παπικού Κράτους στην Κέρκυρα µαρκήσιου Cαrlo de Ribas-Pieri (Κέρκυρα 18/30 Ιουλίου 1825), που απευθύνεται προς τον Γραµµατέα του Κράτους του Βατικανού (Υπουργό των Εξωτερικών) καρδινάλιο Giulio Maria della Sοmaglia, αποτελεί πολύτιµο ιστορικό ντοκουµέντο...

Περισσότερα

13/04/2016
Στ. Ασκληπιός υπ’ αρ. 159 Αν. Αθηνών

Μετα από εβδομήντα χρόνια έλαχε στους αδελφούς μου, τους καταγόμενους κυρίως από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας και σε εμένα, να επανιδρύσoυμε την ανενεργό από τις αρχές του 1941 Στοά “ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ” Αν. Τρικάλων υπ’αριθμ. 107.

Περισσότερα

13/04/2016
Ο Τεκτονισμός υπό το πρίσµα των ραγδαίων επιστηµονικών...

Το θέμα που θα σας αναπτύξω, παρουσιάζει µία εγγενή δυσκολία. Βρίσκεται, παρά την µεγάλη του σηµασία και τις σηµαντικότατες συνέπειές του ως µείζον γεωπολιτικό φαινόµενο, στα όρια της κανονικότητος του Τεκτονισµού, αφού πολύ εύκολα µπορεί στην ανάπτυξή του να παραβεί κανείς δύο πολύ σηµαντικά τεκτ. οροθέσια...

Περισσότερα

13/04/2016
Ριζοσπάστες Τέκτονες του 19ου αιώνα,µια επαναστατική παρουσία

Είναι εντυπωσιακά  τα  στοιχεία  µιας  έρευνας και µελέτης για τη δράση την εξέχουσα προσωπικότητα  και  την πατριωτική πορεία  που διέγραψε µία  οµάδα  φωτισµένων πρωτοπόρων κοινωνιστών που ήταν και τέκτονες.

Περισσότερα

13/04/2016
Χρόνος, πολυπλοκότητα και πιθανολογική περιγραφή της φύσης

Από τον μύθο στον λόγο και στην άχρονη βεβαιότητα της αιτιοκρατίας. Ο άνθρωπος εκ φύσεως έχει όρεξη για μάθηση, διαπιστώνει ο Αριστοτέλης αρχίζοντας τα “Μετά τα Φυσικά”. Αυτή λοιπόν η όρεξη, μας ωθεί σε ερευνητικές περιπέτειες και εκδηλώσεις όπως η σημερινή για ανταλλαγή απόψεων.

Περισσότερα