ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Διάγγελμα υπ” αριθμ. 3/2013
Διάγγελμα υπ” αριθμ. 3/2013

Φίλτατε Αδ:. Σεβάσμιε,

Με την έναρξη της νέας τεκτονικής περιόδου, επιθυμώ, δι’ υμών, ν’ απευθυνθώ προς όλους τους φιλτάτους Αδ:.Αδ:., της υπό την Σφ σας, Σ:. Στοάς.

Αδελφοί μου

Μετά την ξενοιασιά του καλοκαιριού ξανασμίγουμε στην ζεστή αγκαλιά της Στοάς μας.

Παίρνουμε πάλι στα χέρια μας τα τιμημένα Τεκτονικά εργαλεία, και εν μέσω μια πρωτοφανούς κοινωνικής και οικονομικής αναταραχής, θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε το ευγενές έργο το οποίο με την ένταξή μας στον Τεκτονισμό, μας έχει ανατεθεί.

Είναι ένα πολυσχιδές έργο που ξεκινά από εμάς τους ιδίους σαν ενεργά παραδείγματα και εκτείνεται στην οικογένεια, τον Συνάνθρωπο την Κοινωνία, την Φύση και την Πατρίδα μας.

Αλλά και ο θεσμός μας απαιτεί πλέον ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή καθ’ όσον δυστυχώς διέρχεται και αυτός μία πολύ ευαίσθητη και επικίνδυνη περίοδο.

Η πρόοδος της τεχνολογίας αντί να προωθήσει και να φέρει πιο κοντά τον Τεκτονισμό και την κοινωνία, συντείνει στο αντίθετο αποτέλεσμα.

Η προσφορά βήματος παραπληροφόρησης που φθάνει στην υπερβολή, εχει κάνει τεράστιο κακό στον θεσμό.

Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος με το αυξημένο αίσθημα ευθύνης που την διακρίνει, έχει παραμείνει και θα παραμείνει μακριά από τέτοιες πρακτικές.

Παρ’ ομοίως και οι Στοές θα πρέπει να αποτελούν τους κυματοθραύστες κάθε μεμονωμένης απόπειρας απορυθμίσεως της ομαλότητας στους κόλπους τους και να λειτουργήσουν σαν οντότητες οργανωμένες, εφαρμόζοντας κοινούς κανόνες και μέτρα που είναι μεν σαφώς προδιαγεγραμμένα στον Καταστατικό μας Χάρτη και τον Γεν. Κανονισμό, επαφίενται δε στην συνείδηση ενός εκάστου από εμάς.

Οφείλουμε να καταλάβουμε όλοι, ότι στον Τεκτονισμό δεν υπάρχουν αυθεντίες και μέντορες ούτε ομάδες και ομαδάρχες.

Εμείς σαν ζώντα κύτταρα της Στοάς, σαν εργάτες αλλά και οικοδομικό υλικό, θα πρέπει να λειτουργήσουμε ενδυνείδητα,  έχοντας σαν όραμα όχι το προσωπικό, αλλά το γενικό καλό.

Ας οπλισθούμε λοιπόν με δύναμη, αγάπη, και ομόνοια, ας κάνουμε πράξη την μετριοφροσύνη και την αλληλεγγύη και τότε να είμαστε βεβαιοι ότι θα αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία.

Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων των Στοών  που θα διενεργηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από ηρεμία, τάξη. και κυρίως από απουσία κάθε εμπάθειας.

Έτσι, με γνώμονα  τα παραπάνω, θα προχωρήσουμε στην επιλογή των ικανοτέρων και εμπειροτέρων αδελφών οι οποίοι θα επιφορτισθούν με την διοίκηση της Στοάς για την επόμενη διετία. Ένα έργο πολύ σημαντικό και δύσκολο που θα απαιτήσει από αυτούς νηφαλιότητα, αφοσίωση, χρόνο και δύναμη, κυρίως όμως την καθοδήγηση  των νέων αδελφών.

Θα πρέπει όλοι μας λοιπόν με πνεύμα αρωγής και εποικοδομητικής κριτικής εκφραζόμενης με αγάπη και ταπεινοφροσύνη, να σταθούμε στο πλάι τους και όχι απέναντί τους.

Αδελφοί μου.

Κατά την λήξασα Τεκτονική περίοδο, το επιτελεσθέν έργο των υπό την αιγίδα Ημών, Στοών της Ελλάδος και αυτής της Κύπρου, υπήρξε αναμφισβητήτως σημαντικό και αξιέπαινο.

Ομοίως  και το Συμβούλιο της Μεγάλης Στοάς εργάσθηκε με ζήλο ομόνοια και με θετική παραγωγικότητα για το αναληφθέν από αυτό Διοικητικό, Πνευματικό και Διαχειριστικό έργο.

Τελικά, εκφράζοντας και τα μέλη του Συμβουλίου της Μεγάλης Στοάς, εύχομαι σε όλους ατομική και οικογενειακή ειρήνη και υγεία και σας καλωσορίζω στην νέα κοινή μας προσπάθεια.

 

Μετά του τρ:. αδ:. ασπ:. και αδελφικής αγάπης

Γιώργος  Βασιλογεώργης

Μέγας Διδάσκαλος