ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Διάγγελμα υπ” αρίθμ. 1/2013
Διάγγελμα υπ” αρίθμ. 1/2013

Aν:. Αθηνών 30 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 1/2013

Φίλτατοί μου Αδελφοί

Οι αρχαιρεσίες της 26ης Ιανουαρίου 2013 ανέδειξαν νέο Συμβούλιο στο οποίο ανετέθη η διοίκηση του Τεκτονικού Ιδρύματος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και του Σωματείου «Τεκτονική Αδελφότης».

Το νεοεκλεγέν Συμβούλιο με τίμησε με την θέση του Μεγάλου Διδασκάλου και Προέδρου του Τεκτονικού Ιδρύματος καθώς και του Σωματείου «Τεκτονική Αδελφότης».

Μαζί με τις ευχαριστίες μου, επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι το εκλεγέν Συμβούλιο και εγώ προσωπικώς θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης με την οποία μας περιβάλατε και της καθαρής εντολής που μας δώσατε.

Το έργο που μας ανατίθεται είναι διοικητικό, φιλανθρωπικό, μυσταγωγικό και κοινωνικό.

Θα εργασθούμε λοιπόν νυχθημερόν ώστε ο Ελληνικός Τεκτονισμός να καταστεί φάρος πνευματικής καθοδήγησης και απάνεμο λιμάνι για κάθε άνδρα αγαθών προθέσεων και ηθικού αναστήματος, χωρίς διάκριση Φυλής Εθνικότητας Γλώσσας και Χρώματος.

Στις δύσκολες σημερινές συνθήκες στις οποίες καλούμεθα να υλοποιήσουμε το Έργο μας, θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και θα αφιερώσουμε ιδιαίτερη μέριμνα στις ανάγκες της κοινωνίας η οποία διέρχεται μία πρωτοφανή κρίση η οποία δεν περιορίζεται μόνον στο οικονομικό αλλά και στο ηθικό, πνευματικό και αξιακό επίπεδο.

Ο Τεκτονισμός σαν Ανθρωποκεντρικό σύστημα αξιών ηθικής, έχει υποχρέωση για την έμπρακτη συνεισφορά προς τον Ανθρωπο, πίστη προς τον Θεό, τρυφερή αφοσίωση στην Οικογένεια και αγάπη προς την Πατρίδα.

Η εκφραση της αγάπης αυτής θα πρέπει να είναι πολυσχυδής και πολυεπίπεδη εκτεινόμενη από την πνευματική καθοδήγηση, μέχρι την υλική υποστήριξη με ότι μέσο διαθέτουμε. Οι Τέκτονες σαν μέλη και αυτοί της κοινωνίας θα πρέπει να ενεργοποιηθούν μέσα σ’ αυτήν με το παράδειγμά τους και να αναγνωρισθούν από αυτήν με τα τα έργα τους.

Για να μπορέσουμε όμως να αποτολμήσουμε το οποιοδήποτε επιχείρημα είναι απαραίτητο να είμαστε μεταξύ μας μονιασμένοι και αγαπημένοι.
Στον Τεκτονισμόν δεν χωρούν αντιπαραθέσεις, έριδες και μισαλοδοξία που καταστρέφουν την σύμπνοια και την αγάπη μεταξύ των μελών, αυτά δηλαδή που αποτελούν προϋποθέσεις για την επιτυχή διενέργεια κάθε έργου.

Ας μην λησμονούμε Αδελφοί μου ότι ο Τεκτονισμός είναι Ενας και Αδιαίρετος και σαν τέτοιος πρέπει να μείνει. Είναι υποχρέωσή μας να τον προστατεύσουμε και να τον γιατρέψουμε από τα οποιαδήποτε πλήγματα.

Να τον βάλουμε λοιπόν βαθειά στην καρδιά μας και να τον προστατεύσουμε από κάθε εσωτερική έριδα και εξωτερική επιβουλή.

Ας ανοίξουμε την αγκαλιά μας σε κάθε καλό και αγαθό Άνθρωπο και να απαλύνουμε κάθε πόνο του.

Εύχομαι προς όλους σας ατομική και οικογενειακή Υγεία και Δύναμη για το βαρύ έργο που όλοι μας αναλαμβάνουμε .

 

Ο ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ
Γεώργιος Βασιλογεώργης